Jurnal Pengabdian Masyarakat Teknologi Pertanian

This journal publishes community service reports in the field of:

  • postharvest process and technology
  • food commodities, food processing
  • food process engineering
  • interaction of machinery and food materials
  • chemical and functional food
  • biochemistry and food microbiology
  • nutrition and health
  • local and industrial food
  • management industrial of food processing
  • food safety
  • food security

Journal Homepage Image

Vol 2, No 2 (2023)

Table of Contents

Articles

Muh Tahir,
Fahrul Ilham,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
PDF
122-127
Karina Bianca Lewerissa,  Universitas Kristen Satya Wacana,
Binardo Adi Seno Mawarno,  Politeknik Santo Paulus Surakarta,
Sarlina Palimbong,  Universitas Kristen Satya Wacana,
Andreas Binar Aji Sukmana,  Universitas Kristen Satya Wacana,
PDF
128-134
Arniana Anwar,  Universitas Papua,  Indonesia
Nunang Lamaek May,  Universitas Papua,
Fadhilah Iqra Mansyur,  Universitas Papua,
Novalia E Ruatakurey,  Universitas Papua,
Dorce Rumbrapuk,  Universitas Papua,
Efraim Asmuruf,  Universitas Papua,
PDF
135-140
Margaretha Solang,  Pendidikan Biologi, Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Widya Rahmawaty Saman,  Sinta ID (6792016), Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Ilyas Husain,  Pendidikan Biologi, Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Syam Kumaji,  Biologi, Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Yuliana Retnowati,  Biologi, Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Budy Santoso,  Universitas Ichsan Gorontalo,  Indonesia
PDF
141-146
Yanti Saleh,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Devy Tsamara,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Lini Astika,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
PDF
147-151
Supriyo Imran,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Ria Indriani,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Yuliana Bakari,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
PDF
152-159
Yoyanda Bait,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Sakinah Ahyani Dahlan,  Indonesia
PDF
160-165
Nurmi Nurmi,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Arief Azis,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
PDF
166-171
Deswita Pitrianti Baruadi,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Fadila Lasim,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Surzenli Isima,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Hasnianti S Yusup,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Agustinus Moonti,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
PDF
172-178
Echan Adam,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Arjuna Putra Karim,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Gianluca Pratama Bukusu,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Novita Bobihu,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Jihan Talasa,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
PDF
179-188
Sri Suryaningsih Djunu,  Universitas negeri Gorontalo,  Indonesia
Ellen J Saleh,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Srisukmawati Zainudin,  UNIVERSITAS NEGERI GORONTALO,  Indonesia
Syahruddin Syahruddin,  UNIVERSITAS NEGERI GORONTALO,  Indonesia
PDF
189-194
Siswatiana Rahim Taha,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Muhammad Mukhtar,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Nurhayati Tine,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
PDF
195-200
Umbang Arif Rokhayati,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Sri Yenny Pateda,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
PDF
201-206
Suryani Une,  Jurusan Ilmu dan Teknologi Pangan, Fakultas Pertanian Universitas Negeri Gorontalo,
Sakinah Ahyani Dahlan,  Jurusan Ilmu dan Teknologi Pangan, Fakultas Pertanian Universitas Negeri Gorontalo,
Widya Rahmawaty Saman,  Jurusan Ilmu dan Teknologi Pangan, Fakultas Pertanian Universitas Negeri Gorontalo,
PDF
207-214
Rahmiyati Kasim,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Widya Rahmawaty Saman,  Sinta ID (6792016), Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Marleni Limonu,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
PDF
215-221
Rahma Melana,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Merlin Ahmad,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Riski Haipi,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Mahludin H Baruadi,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Yanti Saleh,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
PDF
222-226
Ardiyanto Saleh Modjo,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
PDF
227-229
Sutrisno Hadi Purnomo,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Syamsul Bahri,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Zainudin Antuli,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
PDF
230-235
Siti Aisa Liputo,  Sinta ID (6743812), Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Lisna Ahmad,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
PDF
236-243
Adnan Engelen,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Arif Murtaqi Akhmad Mutsyahidan,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
PDF
244-246
Marleni Limonu,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Rahmiyati Kasim,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
PDF
247-253
Indriati Husain,  Universitas Negeri Gorontalo,  Indonesia
Fitriah S. Jamin,  Universitas Negeri Gorontalo,
PDF
254-260
Agus Bahar Rachman,  Animal Product Technology, Department of Food Technology, Faculty of Agriculture, Gorontalo State University,  Indonesia
Abdul Wahab Thomas,
Yowan Tamu,
Yenni Mulyati,
PDF
261-266